Мика Зайкова: Не е сега времето за реформа в данъчната система!

Мика Зайкова: Не е сега времето за реформа в данъчната система!

Стоп кадър/бТВ

A A+ A++ A

Не е сега времето за реформа в данъчната система, въпреки че България трябва да помисли в тази посока, но когато има стабилно правителство. Това каза за предаването "България, Европа и светът“ на Радио Фокус Мика Зайкова, икономически анализатор и финансов експерт по повод призива на Международния валутен фонд България да премахне плоския данък.

Зайкова изтъкна, че в момента държавата ни е в предизборна обстановака, а за да се случат съществени и добри реформи е необходим нов и стабилен парламент: "Надявам се с много нови хора и доста по-грамотни, да имаме едно стабилно правителство, което да седне и да започне да прави истински реформи".

Според финансовия експерт плоският данък не е донесъл на България кой знае какви ползи. Зайкова подчета, че най-голямата вреда, която нанася плоският данък е, че той генерира неравенствата. По думите й страната ни първо трябва да реши по-важните въпроси, свързани с нарастването на доходите и привличането на чуждестранни инвестиции. Едва тогава може да се мисли за премахването на плоския данък, чийто дял към приходите е едва 9%: "Разглеждам плоския данък като една дълго протичила се във времето мярка, обаче временна мярка. Наистина е крайно време да се помисли за реформа в цялата данъчно-осигурителната система", коментира още тя.


#Мика Зайкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници