Бивша жена и дъщеря на лидера на ДАЕШ искат да живеят "свободно" в Европа

Бивша жена и дъщеря на лидера на ДАЕШ искат да живеят "свободно" в Европа
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Една от бившите жени на лидера на ДАЕШ Абу Бакр Ал Багдади иска да живее „свободно” в Европа. Агенцията се позовава на интервю на шведския вестник „Експресен” със Саджа ал-Дулайми, взето в Ливан.

Дулайми е била освободена преди няколко месеца от ливански затвор, където е държана заедно с децата си от 2014 г. по подозрение във връзки с екстремистки организации. „Клеймосана съм като терористка, но съм далеч от това. Искам да живея свободно”, заяви 28-годишната Дулайми, според която ислямския закон шария дава достатъчно „свобода и права на жените”.

Тя има 1 дъщеря от Ал Багдади – 7-годишната Хагар, която иска да отиде в Европа, за да „учи”. ДНК-тест, осъществен в Ливан, е потвърдил, че тя е потомство на ислямисткия имам. Майката произхожда от заможно иракско семейство и е била женена за член на персоналната стража на Садам Хюсеин.

От него ражда близнаци. След смъртта на първия й съпруг, по съвет на баща си, през 2008 г. тя се жени за Багдади. Дулайми описва Багдади, който също има деца от предишен брак, като „нормален семеен човек” и „университетски професор”, обожаван от отрочето си. По това време Абу Бакр е част от иракския клон на „Ал Кайда”, от който по-късно се ражда ДАЕШ.

Дулайми го напуска след само 3 месеца брак, докато е още бременна с дъщеря им. „Как така е станал емир на най-опасната терористична организация в света е мистерия”, заяви тя. Последният разговор между двамата бил през 2009 г., когато Багдади я попитал дали иска да се върне при него. Дулайми обаче била взела решението си. В последствие тя се жени за палестинец, от който има още едно дете.

#Абу Бакр ал Багдади #ДАЕШ #съпруга #затвор #Европа #Ал Кайда #Саддам Хюсеин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници