Синът на Бин Ладен готов да заеме мястото на баща си в ''Ал Кайда''

Синът на Бин Ладен готов да заеме мястото на баща си в ''Ал Кайда''
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Един от синовете на Oсама бин Ладен е готов да заеме мястото на баща си като главатар на „Ал Кайда“, обединявайки под свое ръководство остатъците от терористичната мрежа, включително действащата в Сирия „Джебхат ан Нурса“ Това съобщи Си-ен-ен.

Самият Oсама бин Ладен бе убит при операция на ЦРУ преди 5 години в Пакистан. Телевизията прави този извод въз основа на разговори с експерти и разпространено тази седмица видео със заплахи на сегашния главатар на мрежата Айман аз-Зауахири и сина на Бин Ладен - Хамза.

Двамата обявиха планове на групировката по създаването на "огромна армия", която ще "освободи Ерусалим". "Пътят към Палестина минава през Сирия, която стана земя на джихада", заяви Зауахири. Телевизията напомня, че това е второто за тази година подобно видео, което ясно показва стремежа на терористите да "консолидират новото поколение на "Ал-Кайда".

“За разлика от един от своите братя, Хамза бин Ладен не се е намирал в дома с баща си по време на операцията на американската спецчаст през 2011 година и не е бил убит. Откритите в дома документи показват, че Хамза е бил изпратен да се обучава в терористична дейност”, пояснява Си-ен-ен. Медията смята, че последните 5 години той е бил подготвян целенасочено за приемник на баща му.


#Ал Кайда #Осама Бин Ладен #Хамза бин Ладен #джихад #Джебхад ан-Нусра

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници