Джордж Сорос възобновил предприемаческата си дейност

Свят | 9 юни 2016, четвъртък / 08:45| Показвания:Снимка: ЕПА/БГНЕС

Известният финансист Джордж Сорос активно е възобновил предприемаческата си дейност и неотдавна е инвестирал крупни средства в изчисляван спад на световните фондови пазари, съобщава електронната версия на "Уолстрийт Джърнъл".

По сведения на изданието, фондът Soros Fund Management , който се разпорежда с 30 млрд. долара на Сорос и неговото семейство, е продал пакети акции и с получените средства е купил злато и ценни книжа на златни минни компании. Изданието счита това за крайно тревожен признак и смята, че финансистът се готви да се върне към борсовите спекулации със спада в определени сегменти на световната икономика.

Вестникът припомня, че през последните години 85-годишният Сорос практически се беше оттеглил от активна дейност и се занимаваше с благотворителност. Както съобщи през март вестник "Ню Йорк Таймс" милиардерът, заедно със съмишленици сред либерално настроените бизнесмени, решиха да дадат 15 млн. долара за подкрепа на претендентите и президенти от САЩ от демократическата партия.Стана ясно, че се касае за финансова подкрепа на Хилари Клинтън. Тагове: Джордж Сорос, предприемач, дейност, Хилари Клинтън, финанси, подкрепа.

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси