Зеехофер няма да участва в конгреса на ХДС

Зеехофер няма да участва в конгреса на ХДС
Източник: Клуб 'Z'
A A+ A++ A

 

Председателят на Християнсоциалния съюз (ХСС) Хорст Зеехофер няма да отиде на партийния конгрес на Християндемократическия съюз (ХДС) в началото на декември, предаде БГНЕС.

Новината беше съобщена от генералния секретар на ХСС Андреас Шойер. По неговите думи до края на годината лидерите и на двете партии не били планирали взаимни посещения. За това той се позовава на казаното по време на разговор между Ангела Меркел и Хорст Зеехофер. Също така стана ясно, че Меркел няма да присъства на конгреса на ХСС в петък в Мюнхен, съобщи в. „Билд“.

Според Шойер първо двете дружески партии трябва да изяснят помежду си различията си по ключови въпроси. Въпреки това между тях имало и много еднакви позиции. Шойер се опита да заличи разликите между двете партии по бежанската политика. През последните месеци дори имаше слухове за разцепление между парламентарните фракции на ХДС и ХСС.

На партийния си конгрес в петък ХСС ще се разграничи от социалдемократите, Зелените и Лявата партия. Очаква се баварската партия да се опита да предотврати притокът на консерватори към крайнодясната „Алтернатива за Германия“ заради политическия ислям.

На конгреса на ХСС една от речите ще бъде произнесена от австрийския външен министър Себастиан Курц.

#Хорст Зеехофер #ХСС #ХДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници