Тръмп набеди Джил Стайн в "злоупотреба" с гласовете в Уисконсин

Тръмп набеди Джил Стайн в "злоупотреба" с гласовете в Уисконсин
Източник: Голос Америки
A A+ A++ A
Доналд Тръмп определи искането за повторно преброяване на гласовете, подадени в щата Уисконсин по време на президентските избори, като „схема“ и „злоупотреба“ от страна на инициатора - неуспелия кандидат на Зелената партия Джил Стайн, предаде БНР.
 
"Това преброяване е само начин за Стайн, която получи по-малко от един процент от гласовете, да попълни банковите си сметки", заяви Тръмп. В интервю за Си Ен Ен Стайн отговори, че инициативата й е подкрепена от 110 хиляди граждани и цели преодоляване на недоверието, насадено сред американците заради хакерските атаки по време на предизборната кампания.
 
От щаба на основния опонент на Тръмп - Хилари Клинтън, обявиха, че ще участват в преброяването на гласовете в Уисконсин, не защото имат доказателства за саботаж на изборния процес, а за да уверят 64-те милиона американци, гласували за Клинтън, че резултатите ще бъдат „представени точно“.
 
Корекция в Уисконсин няма да обърне изборните резултати в страната като цяло. Теоретично това може да се случи при ново преброяване на гласовете в Пенсилвания и Мичиган.

#Доналд Тръмп #Джил Стайн #Хилари Клинтън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници