Шофьор се вряза в група демонстранти в Каракас, има ранени

Шофьор се вряза в група демонстранти в Каракас, има ранени
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Над 160 хил. души излязоха на протестно шествие в събота по улиците на венецуелската столица Каракас, за да поискат оттеглянето на президента Николас Мадуро и провеждането на избори, пише Труд.

„Със сигурност 160 хил. души, може би повече“, заяви за агенцията Единсон Ферер, един от лидерите на опозиционната коалиция „Кръгла маса за демократично единство“ (MUD). В хода на протестите в Каракас са пострадали най-малко 46 души, съобщи в Туитър кметът на столичния район Чакао, предаде РИА Новости.

„Четиресет и шест ранени. От тях 30 са с травми, двама с изгаряния, 11 са получили задушавания с газ, един е ранен от сачма, а двама са с високо кръвно“, написа в профила си кметът Рамон Мучачо.

По време на шествието шофьор е врязал автомобила си в група демонстранти. По данни на очевидци водачът е избягал от местопроизшествито, изоставяйки возилото. Един от пострадалите е бил приет в болница. Също по време на протестните действия полицейски служители са нанесли побой над венецуелски депутат, който се опитал да възпрепятства задържане на непълнолетно лице, нарушило реда, предаде РИА.

В отделни области на Каракас униформените са използвали сълзотворен газ, в опит да разпръснат протестиращите. По данни на вестник El Nacional в щата Тачира са били ранени най-малко петима души при сблъсъци със силите за сигурност. Съобщава се за няколко ранени и в щата Яракуй.

От агенцията посочват, че антиправителствените протести са едни от най-мащабните демонстрации на опозицията, а общият брой протестиращи надвишава 160 хил. души.

#Каракас #Тачира #сблъсъци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници