40-годишнина от смъртта на Краля на рока - Елвис Пресли

40-годишнина от смъртта на Краля на рока - Елвис Пресли
източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

Кралят на рокендрола Елвис Пресли е мъртъв от 40 години, но с наближаването на годишнината от смъртта му треската в имението му "Грейсланд" в Мемфис доближава своя пик, предаде ДПА. Елвис Пресли умря на 16 август 1977 г.
 
Планирани са десетки събития, включително денс партита, събирания на фенове, състезания, търгове, обсъждния, концерти. "Очакваме, че по време на тази Седмица на Елвис в "Грейсланд" в Мемфис ще дойдат фенове от целия свят, за да бъдат заедно с нас тук през август за специалното честване на живота и наследството на Елвис Пресли", заявиха организаторите.
 
Всичко, свързано с Елвис, сякаш възхвалява протеста и сексуалната свобода, от характерното му кълчене в ханша на сцената и изключителния му глас до прилепналите към тялото му облекла и прическата му. Той кара младите фенове през 50-те и 60-те години на миналия век да изпадат в екстаз, докато същевременно предизвиква гняв в консервативна Америка.
 
Смесването на кънтри музика с ритъмендблус бе нещо съвсем ново по онова време и промени завинаги света на музиката. "Без Елвис нито един от нас нямаше да постигне успех", увери навремето Бъди Холи. "Без Елвис нямаше да има "Бийтълс", твърдеше Джон Ленън.

#Елвис Пресли #годишнина #Мемфис #Джон Ленън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници