НАТО изрази тревога от идентифицирани руски ядрени ракети

Свят | 15 декември 2017, петък / 10:23| Показвания:НАТО изразява тревога от идентифицирани руски ракетни системи, се казва в изявление на Пакта, цитирано от БНР.

От Алианса смятат, че става дума за ядрени ракети със среден обсег и призовават Русия да отговори на притесненията по същество и прозрачно, като се ангажира с технически диалог със Съединените щати.

От 30 години договорът за тези ракети бе ключов за евроатлантическата сигурност. С премахването на цял клас американски и руски оръжия, той допринесе за стабилността и намали риска от потенциален конфликт, заявяват от НАТО. От Алианса приветстват усилията на Съединените щати да ангажират Русия в двустранен и многостранен формат по този случай и добавят, че Алиансът остава изцяло ангажиран към спазването на договора, допълва БНР.

Вчера началникът на отбраната на Великобритания маршал Стюарт Пийч обяви и други опасения - че Русия може да прекъсне интернет връзката между страните от НАТО. Той заяви, че руски кораби са били забелязани в Атлантическия океан близо до кабели, пренасящи интернет трафик между САЩ и Европа.


Тагове: НАТО, руски ракетни системи, Пакта, Алианса, Русия

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси