Франция изкара на улицата 100 000 военни и полицаи за празниците

Свят | 24 декември 2017, неделя / 16:18| Показвания:Франция ще разположи по улиците близо 100 000 полицаи и военни през празничния период поради сериозни опасения от екстремистки нападения, предаде Асошиейтед прес. Засилените мерки за сигурност ще са насочени най-вече към коледни базари, търговски центрове, религиозни сгради, обществения транспорт и туристически обекти, предаде бТВ.

"В контекста на все още повишения риск от тероризъм", заяви министерството на вътрешните работи, за охрана през днешния и утрешния ден са мобилизирани 97 000 души от силите за сигурност. Ведомството е разпоредило да бъдат засилени и мерките за сигурност около религиозни обекти по време на празника Ханука по-рано този месец, както и през януари, когато някои от православните християни празнуват Рождество Христово.

В резултат на многобройните атаки на ислямски екстремисти през 2015 г. и 2016 г., при които загинаха над 200 души, във Франция по предложение на правителството на президента Еманюел Макрон беше приет нов закон за борба с тероризма, предоставящ допълнителни правомощия на полицията.

 


Тагове: Франция, празници, военни, полицаи, патрулиране

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси