Радев: Нашата обща цел е възможно най-скоро да видим Македония в НАТО и ЕС

Политика | 17 февруари 2018, събота / 11:13| Показвания:Нашата обща цел е възможно най-скоро да видим Република Македония в НАТО и Европейския съюз.

 

Това послание отправи президентът Румен Радев при срещите си с председателите на ВМРО-ДМПНЕ и Демократичния съюз за интеграция Християн Мицкоски и Али Ахмети.

Разговорите се състояха в рамките на двудневното официално посещение на българския президент в Скопие.

България е подкрепяла неизменно Република Македония в най-тежките й моменти. Ние очакваме да премахнем границите между хората, да насърчим приятелството и бизнеса, заяви Радев.

Той призова политическите лидери в Република Македония да постигнат единство и обединение по отношение на стратегическите цели на страната, въпреки различията във вижданията си във вътрешнополитически план.

На срещите са обсъдени и аспекти от двустранните отношения на Република България и Република Македония и перспективите на прилагането на Договора за приятелство, сътрудничество и добросъседство между двете страни, съобщават от прессекретариатът на президента.

Вярвам, че в най-кратък срок ще видим как хората от двете страни на общата ни граница пътуват бързо и удобно, правят бизнес, инвестират и строят свободно и си сътрудничат интензивно в културата, образованието и науката, заяви още държавният глава.


Тагове: Република Македония, НАТО, Европейския съюз, Румен Радев, Скопие

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси