Браншовите организации на заведенията: Строги санкции за всички, нарушили мерките!

Бизнес | 22 ноември 2020, неделя / 09:44| Показвания:Pixabay

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) настояват за най-строги санкции на установените нарушители на противоепидемичните мерки от страна на бранша. Това се посочва в обща позиция на двете организации.

“Изразяваме нашата подкрепа за действията на МВР и РЗИ при извършените от тях проверки на нощни заведения и се разграничаваме от извършителите на нарушения. Подобно поведение е проява на безотговорност по време на криза и застрашава живота и здравето на хората”, казват от БАЗ и СЗБ.

“Хиляди наши членове, които спазват мерките и търпят сериозни загуби, са възмутени от подобни практики на нелоялна конкуренция и ги осъждат остро.

Призоваваме също така да започнат масови проверки на партитата, организирани в частни помещения, на които не се спазват никакви мерки. Без значение кой е организаторът, това е безотговорно поведение, което заобикаля правилата и води единствено до дребно печалбарство в сивия сектор и необоснован риск. За пореден път призоваваме за спазване на всички правила, за да излезем възможно най-бързо от кризата с Covid-19”, се казва още в позицията на двете браншови организации.Тагове: БАЗ, СЗБ, санкции, нарушение, мерки, covid-19

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси