Ще стане ли задължителна КОВИД ваксината при пътуване в чужбина?

Свят | 17 май 2021, понеделник / 19:30| Показвания:Гърция отвори за туристи, до дни и Италия ще отмени карантината за гости на страната. С индивидуални правила ли ще работи всяка една страна членка или предстои уеднаквяване на реда през лятото?

"В ЕП се намери консенсус, за да се гласува регламент за пътуването. Този, който не е преболедувал или не е ваксиниран, не бива да спиран от пътуване", това каза по NOVA NEWS Любов Панайотова, директор на Фондация "Европейски институт".

Тя допълни, че трябва да бъде уеднаквен подхода за пътуващите, но засега е индивидуално за всяка страна. Но бе категорична, че не може да се нарушават правата на човека, особено в Европейския съюз. 

"Регламентът бе приет на първо четене с голямо мнозинство. Европейският парламент трябва да даде зелена светлина на този регламент, но все още има неща, които се обсъждат. Хубавото е, че има желание да се постигне съгласие", каза още Любов Панайотова и заключи, че до началото на юни трябва да има общ регламент за пътуване в ЕС.


Тагове: коронавирус, ваксина

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси