Политическа криза: Утре НС ще гласува оттеглянето на Пламен Николов

Политическа криза: Утре НС ще гласува оттеглянето на Пламен Николов
A A+ A++ A

Председателският съвет е решил утре Народното събрание да гласува, че отхвърля кандидатурата на Пламен Николов за премиер. Така процедурата ще бъде приключена в парламента. Това председателят на "Изправи се БГ! Ние идваме" (ИБГНИ) Мая Манолова след като напусна срещата.

Днес точката за гласуване на проектокабинета на "Има такъв народ" (ИТН) изобщо не беше включена в дневния ред. Това стана след като лидерът на партията Слави Трифонов обяви, че оттегля предложението. Причината е, че ИТН не събра предварителна подкрепа от "Демократична България" и ИБГНИ. "БСП за България" пък поставиха условие оттеглянето на Петър Илиев като министър на вътрешните работи.

От ИТН дадоха да се разбере, че за тях предстоят нови избори, защото не биха гласували за проекта на която и да е друга формация при следващите два мандата, които по Конституция трябва да връчи президентът. 

След изявлението на Трифонов юристи побързаха да уточнят, че е в ход процедура по изпълнение на първия проучвателен мандат, като има внесен указ на президента в Народното събрание и той трябва да бъде изпълнен. Пламен Николов пък подаде заявление до нея и до президента, че си оттегля кандидатурата за премиер. Съответно няма чия номинация да бъде гласувана в пленарната зала и точката въобще не е включвана в дневния ред.

 

#НС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници