Денков: За сега няма причина да се преминава масово към онлайн обучение

Образование | 27 септември 2021, понеделник / 13:40| Показвания:Повече от 35% от учителите са ваксинирани поне с една игла. Карантинираните продължават да са под 1%. Най-много са те във Видин – 1,58%, а най-малко във Враца – 0,26%. Тези данни съобщи министърът на образованието и науката проф. Николай Денков след откриването на академичната година в Медицинския университет (МУ) в София днес, съобщиха от пресцентъра на Министерството. 

„При учениците ситуацията засега е спокойна – тези, които учат от дистанция заради заболяване или контакт, са по-малко от предишната седмица – 0,63%. Карантинираните паралелки и групи в детски градини са 211. Следим ситуацията всеки ден. Засега няма причина да се преминава масово към онлайн обучение“, посочи министърът.

„Последните две години показаха как една медицинска криза може да прелее в икономическа, социална и политическа. Развитието на пандемиите многократно е променяло историята на Земята. Изчезвали са цивилизации, въздигали са се други според това как са реагирали на една или друга медицинска опасност. В този смисъл от вас като бъдещи медици зависи как България ще се справи с предизвикателствата и какво ще бъде нейното бъдеще“, каза проф. Денков пред студентите в МУ-София.


Обратно  

Търсене

Търси