Ричард Алибегов се озъби: Заведенията няма да плащат тестовете за К-19 на клиентите

Бизнес | 8 октомври 2021, петък / 14:31| Показвания:Бизнесът няма намерение да плаща, на когото и да е тестовете, за да се посещават заведенията. Това коментира председателят на Българска асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред по повод коментарите на здравните власти, че може да отворят изцяло заведенията, но при положение че сами поемат тестовете за клиентите си.

Или минаваме на европейски модел - 60% ваксинация и правила за бранша, или, както припомни Алибегов, да бъдат приети предложенията им да се работи с 6 вида тестове, бърз тест, изцяло поет от държавата, или тест за антитела, за хора боледували, които не са се регистрирали, да могат да ходят където си искат. По думите му - здравните власти се дърпат, но това е тяхното условие.

"Но това е пълен абсурд, в цяла Европа тези тестове се поемат от държавата, има еврoпейски програми, по които МЗ може да кандидатства и да ползва парите за безплатни тестове за икономиката. Очевидно искат да си спестят някой лев и да прехвърлят цялата тежест върху бизнеса", смята Алибегов.


Тагове: ричард алибегов, заведения

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси