Русия: Буча е режисирана от САЩ и Брюксел, а Украйна я чака съдбата на нацистка Германия

Русия: Буча е режисирана от САЩ и Брюксел, а Украйна я чака съдбата на нацистка Германия
A A+ A++ A

Положението в украинския град Буча е провокация, целяща дискредитиране на Русия и оправдаване на санкциите, а страните от НАТО не се нуждаят от истинско разследване на случилото се, написа в Телеграм председателят на Държавната дума Вячеслав Володин.

„Целта е една - да се дискредитира Русия, да се оправдаят санкциите, доставките на оръжие, други неприятелски действия, да се изостри още повече ситуацията в Украйна“, цитира коментара му ТАСС.

Володин нарича инцидента "режисирана постановка" и представление, предназначено за западната публика. По думите му като по поръчка „еднакви заглавия и снимки бяха публикувани в чуждестранните медии“, президентът на САЩ Джо Байдън веднага призова за нови санкции, а „(украинският президент Володимир) Зеленски, който седеше някъде в база на НАТО, беше спешно докаран в Буча". „Вашингтон и Брюксел са сценаристите и режисьорите. Актьорите са от Киев", добави Володин.

Според него „страните от НАТО нямат нужда от разследване, виновниците вече са определени“. „Няма факти. Само лъжи. Украинските медии са принудени да премахват публикуваните от тях "снимкови доказателства", тъй като информацията от тях не се потвърждава. Но никой вече не се интересува от това. Обвиненията вече са отправени“, добави той

„Единственото, за което не можем да бъдем подготвени, е подлостта. Това е както наша сила, така и наша слабост. Както показва историята, времето поставя всичко на мястото му", подчерта руският политик.

Подобна е и реакцията на случващото се на заместник-председателя на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев. Той нарече съобщенията на украинската страна „фалшификати, отгледани в циничното въображение на украинската пропаганда“. Според Медведев радикалните русофобски идеи в съвременното украинско общество се възпитават още в училище.

Той посочи, че в последните години фашизмът се е превърнал в идеология в Украйна, а самата страна като начин на мислене се е превърнала в Третия райх, но „в крайна сметка ще я сполети съдбата на нацистка Германия“, цитира ТАСС думите на Медведев. Според заместник-председателя на руския Съвет за сигурност една от най-важните цели на Москва е да промени "кървавото и пълно с лъжи" съзнание на някои украинци. Това е необходимо за спокойствието на бъдещите им поколения и за създаването на отворена Евразия - от Лисабон до Владивосток, е оценката на Медведев.

#Русия #Буча #САЩ #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници