Нови бунтове във Фъргюсън, губернаторът изпраща Националната гвардия

Нови бунтове във Фъргюсън, губернаторът изпраща Националната гвардия
Полицията за борба с масовите безредици в САЩ използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нови бунтове разтъриха град Фъргюсън, щата Мисури късно в неделя вечерта. Демонстрантите протестират заради застреляния от полицай чернокож младеж преди седмица. Губернаторът на Мисури Джей Никсън е изпратил Националната гвардия към града.

Полицията за борба с масовите безредици в САЩ използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращите, почти три часа преди началото на въведения полицейски час в полунощ местно време. Много жители на Фъргюсън обвиняват полицията в използване на прекомерна сила.

Бунтовете във Фъргюсън започнаха миналата събота след убийството на 18-годишния Майкъл Браун. Свидетелствата за смъртта му са противоречиви.

Според очевидец той е застрелян от разгневен полицай, докато е бил с вдигнати ръце. Според полицията, изстрелите са били произведени след нападение от страна на чернокожия младеж срещу полицая и опит да му вземе оръжието, предаде АФП.

Резултатите от независима аутопсия, поискана от родителите на момчето показват, че е било застреляно с поне шест куршума. Два от куршумите са попаднали в областта на главата, а останалите четири са били в дясната ръка на 18-годишния Майкъл Браун.

Около 40 агенти на ФБР пристигнаха във Фъргюсън, за да проведат разследване по случая с убийството, съобщи "Уолстрийт Джърнъл".

Според капитана на местните служители на реда Рон Джонсън, агентите на ФБР вече са на място и разпитват всеки, които може да свидетелства за инцидента.

По-рано губернаторът на Мисури Джей Никсън обяви въвеждането на извънредно положение и полицейски час във Фъргюсън. Полицейският час влиза в сила от полунощ до 5 часа сутринта местно време. Джей Никсън

 

#САЩ #Фъргюсън #бунтове #нови #Мисури #Майкъл Браун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници