Министерството не продава матури, отсече Кастрева

Министерството не продава матури, отсече Кастрева
Снимка: Сергей Антонов
A A+ A++ A

Заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева напълно изключва възможността човек от министерството да изнесе информация за матурите. Припомняме, че в деня на матурите стана ясно, че във Фейсбук е имало предупреждения за темата по БЕЛ от профил, наречен "Пейо Яворов", на служител от МОН.

"Министерството не продава матури", категорична бе Костова в сутрешния блок на Нова телевизия в четвъртък. Всички 10 000 души, които са ангажирани с наблюдение и контрол на матурите, гарантират равни условия за провеждане на изпитите от всички зрелостници, убедена е още тя.

Все пак, Кастрева призна, че са заловени преписвачи с пищови в тоалетните или с телефони, а за всички сигнали за изтичане на информация е уведомено МВР. "Дисциплинарна отговорност ще се търси от квестор, който е провел разговор по телефона, по време на изпита", информира тя в защита на твърдението, че е имало строг надзор за зрелостниците.

На въпрос как може едно дете да си купи матури, зам.-министърът отговори на свой ред с въпрос откъде ученик ще намери 100 лева за това, ако няма помощ от родител.

Кастрева настоява за обществена нетърпимост към всичко извън сградата на министерството и които огорчават труда на десетки хиляди учители.

#МОН #матури #Ваня Кастрева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници