Бъчварова: Инцидентът е станал при нарушение на границата

Бъчварова: Инцидентът е станал при нарушение на границата
A A+ A++ A

Убийството на афганистанския мигрант край българско-турската граница е трагичен инцидент, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в Одрин, където разговаря с валията Дурсун Али Шахин и други отговорни лица на града и областта.

В отговор на въпрос министър Бъчварова определи случая като"трагичен инцидент ".

"Искам да подчертая,че инцидентът е станал при нарушение на границата. Един афганистански имигрант е бил убит при опит за нелегално преминаване през границата. Според мен е трагичен инцидент. Нашата задача е оттук нататък какви мерки да предприемем за предотвратяване на граничните нарушения без да се стига до жертви", каза Румяна Бъчварова.

Тя заяви, че нейното посещение в Одрин има за цел да предаде на местните власти, начело с валията на града Дурсун Али Шахин, нашата благодарност за сътрудничеството, което ни оказват във връзка опазването на сигурността край границите и развитието на двустранните търговско икономически отношения.

"Нашите две страни са за пример в ЕС в това отношение. Реализираме много ползотворно сътрудничество по проблемите в опазването на сигурността на границите,опазването на мигрантите и сигурността на граничните пунктове",заяви българският министър.

Валията на Одрин Дурсун Али Шахин е поставил въпроса за премахфване на телената ограда край границата с Турция. Потърсено е също съдействие от българската страна за предотвратяването от наводненията, които нанасят големи щети в района.

На второ място поставихме проблема за телената ограда. Нашето мнение е,че България не трябва да строи стена край нашата граница. Настояхме,че трябва да се премахне.

Бъчварова е заявила, че телената ограда няма да се премахне, понеже има решение на българския парламент.

#Румяна Бъчварова #Одрин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници