Новият премиер на Канада стана любимец на жените по цял свят

Новият премиер на Канада стана любимец на жените по цял свят
Джъстин Трюдо. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Новият премиер на Канада Джъстин Тродю стана любимец на жените по целия свят.

Атлетичното  тяло и лицето му като на холивудски актьор му спечелиха милиони почитателки. Снимките на новия премиер  с коментари "няма по-секси световен лидер" са най-споделяните в социалните мрежи през последните дни, съобщава Нова телевизия

Голямата татуировка на лявата ръка на 43-годишния политик също предизвика любопитството на хората. Никой не подозирал за нея до 2012-а, когато Тродю участва в боксов мач срещу свой политически противник и изненадващо го печели. 

Бившият учител, инструктор по сноуборд и бъдещ канадски премиер е женен за телевизионна репортерка от Квебек и има три деца. 

По време на една от най-дългите предизборни кампании в историята на Канада опонентите описваха 43-годишния Трюдо като неопитно "красиво момче", което "не е готово" да бъде министър-председател. Но след близо десетилетие управление на консерваторите, лидерът на либералите успя да убеди избирателите, че може да донесе истинска промяна.

Изборите се оказаха забележителен политически обрат за партията на най-големия син на бившия премиер Пиер Елиът Трюдо. В началото на предизборната кампания малко бяха онези, които очакваха тъкмо Джъстин Трюдо да спечели. По-прогресивните избиратели се насочиха към лявоцентристката Нова демократическа партия на Томас Мулкер, докато сравнително непопулярното правителство на консерватора Стивън Харпър получи неочакван стимул след победата на торите на Дейвид Камерън във Великобритания през май.

#Канада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници