Томислав Дончев: Нужни са бързи промени в Изборния кодекс

Томислав Дончев: Нужни са бързи промени  в Изборния кодекс
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че за да се подобри организацията на изборния процес, трябват промени в Изборния кодекс и увеличаване на хората в Общинските избирателни комисии в големите градове, защото по думите му там е "тясното място".

Предложението на МС за събиране на изборните книжа от чакащите членове на СИК и тяхното съхранение и постепенна обработка не беше възприето от ЦИК и ОИК. Ще продължим да подпомагаме ЦИК с всички възможни средства, каза Дончев, цитиран от БТА.

Междувременно продължава напрежението в зала "Арена Армеец".  „Оставка” и „Убийци” скандираха в залата стотици председатели на Секционни избирателни комисии, които от снощи са затворени там.

От Министерския съвет призоваха Централната избирателна комисия да позволи изборните книжа да бъдат запечатани и поставени под охрана, а гражданите да бъдат освободени.

"Има възможност предоставянето и обработката на документите да се извършва поетапно, а ангажираните представители на ОИК да бъдат викани последователно", се казва в писмено становище на правителството, изпратено до медиите. 

#Томислав Дончев #Изборен кодекс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници