Словения започва поставянето на ограда

Словения започва поставянето на ограда
A A+ A++ A

Словенските власти ускориха подготовката по поставянето на "технически препятствия" по държавните граници с цел спирането на масовия прилив на мигранти.

Това съобщиха официални представители от словенското вътрешно министерство. От там уточниха, че тази процедура ще започне, ако Словения не получи незабавна финансова помощ и полицейска помощ от Европейския съюз, защото в Любляна очакват мигрантският натиск да продължи.

Предупреждението бе отправено лично от словенския вътрешен министър Весна Гйеркеш Жнидар, която пристигна за участие в извънредната среща на вътрешните министри от ЕС в Брюксел.

Жнидар за пореден път подчерта, че е от ключово значение да се защитят колкото е възможно по-бързо границите на Гърция и да се сложи край на неконтролирания прилив на мигранти през външните граници на ЕС.

Словенският вътрешен министър потвърди, че властите в Загреб са предложили 50 хърватски полицаи да се включат в опазването на словенската граница, но официална Любляна е призовала Хърватия "да използва силите за по-доброто охраняване на собствените си граници, защото тази държава не изпълнява ангажиментите си съгласно правилата на ЕС".


#Словения #мигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници