Номинираха Пловдив за Балканска столица на културата

Номинираха Пловдив за Балканска столица на културата
A A+ A++ A

Най-старият град в Европа - Пловдив, и шести най-стар жив град в света, получи заслужена номинация за Балканска столица на културата от годишните награди BALKAN AWARDS FOR TOURISM INDUSTRY 2015, съобщи радио Пловдив.

Обявен за Европейска столица на културата, Пловдив притежава повече от 200 културно-исторически забележителности и над 300 000 движими културни паметници с находки от седем археологически периода. Днес градът успешно се развива като водеща дестинация за културен туризъм.

От първостепенно значение е развитието на културният календар на града, който през последната година се обогати с 12 нови фестивала и редица нови и разнообразни по жанр събития, организирани за първи път през годината. Статистиките сочат, че три пъти повече зрители посещават културните събития в града само за година.

Спечелването на титлата Европейска столица на културата през 2019 г. е резултат от успешната стратегия, която ще увеличи многократно броя на туристите и дава видимост на Пловдив и България каквато не сме имали до момента.

Включването на Пловдив в една от десетте най-желани за посещение дестинации от Lonely Planet е поредното международно признание.

 

#Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници