Доналд Тръмп с номинация за Нобелова награда за мир

Доналд Тръмп с номинация за Нобелова награда за мир
БГНЕС
A A+ A++ A

Американският бизнесмен и кандидат в надпреварата за Белия дом Доналд Тръмп е влязъл в списък с номинирани за Нобеловата награда за мир, заедно с други личности, като папа Франциск, пише британският в. „Индипендънт“, цитиран от БГНЕС.

Номинацията на Тръмп идва след като той направи няколко спорни коментара по време на своята кампания за кандидат на Републиканската партия. Милиардерът предложи на мюсюлманите да им бъде забранено да влизат на територията на САЩ. Той също така е критикуван и заради коментарите си за мексиканските мигранти в страната и призивите за построяване на стена между двете страни.

Вчера в Айова започна гласуването за официални представители на двете политически сили в САЩ. Там той завърши втори след Тед Круз. Кристиян Берг Харпвикен, ръководител на Института за изследвания в областта на мира в Осло, заяви, че освен Тръмп номинирани са и бившият служител на американските тайни служби Едуард Сноудън, както и преговарящите в мирните преговори в Колумбия с ФАРК, американският енергиен министър Ернест Монис и Али Акбар Салехи – ръководителят на иранската организация за атомна енергия.

Харпвикен заяви, че е видял писмо от неизвестен американски подател, в което се предлага Тръм заради неговия „енергичен мир чрез засилване на идеологията, използвана като оръжие за възпиране на радикалния ислям, „Ислямска държава“ и комунистически Китай“. Той обаче не посочи Тръмп сред кандидатите с реални шансове за спечелване на отличието.

 

#САЩ #Нобелов лауреат #Доналд Тръмп.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници