Македония отказва да се превърне в бежански лагер

Македония отказва да се превърне в бежански лагер
A A+ A++ A

В никакъв случай няма да се превръщаме в бежански лагер. Това го казвам много ясно, защото нито един бежанец в Македония не е пристигнал с парашут. Всички те идват при нас от страна член на Европейския съюз.

Това каза македонският министър на външните работи Никола Попоски след разговора си в Скопие със своя чешки колега Любомир Заорлек.

Попоски подчерта, че Република Македония ще изпълни всички свои задължения. "Ще подсигурим настаняване за всеки, които има право да получи убежище. Той ще получи необходимото отношение съгласно международните стандарти", каза още Попоски.

Македонският министър обеща "хуманно отношение и сигурен транзит за всички". Той подчерта, че Македония ще продължи да сътрудничи на европейско ниво, включително и с Гърция, както и с останалите държави, които помагат на страната му.
Заоралек подкрепи присъединяването на Република Македония към ЕС и НАТО и се обяви за задълбочаване на икономическото сътрудничество между двете държави.

Македония от началото на годината са влезли 72 873 имигранти. От тях 27 464 са деца, от които пък 144 са без родители или близки. През изминалата година от Гърция в Република Македония пристигнаха над 700 000 мигранти. Всички те пристигаха организирано от гръцките власти с автобуси и влакове до македонския граничен град Гевгелия.

 

#Македония #бежанци #лагер #мигранти #НАТО #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници