На 23 юни британците казват искат ли да останат в ЕС

На 23 юни британците казват искат ли да останат в ЕС
БГНЕС
A A+ A++ A

Референдумът за бъдещето на Великобритания в Европейския съюз ще се проведе на 23 юни. Това съобщи министър-председателят Дейвид Камерън.

Британският премиер заяви, че кабинетът е решил да препоръча на британците да гласуват за оставане на Великобритания в Европейския съюз на предстоящия референдум.

Моята отговорност като премиер е да говоря ясно за това, което смятам, че е правилно за нашата страна. Аз не обичам Брюксел, аз обичам Великобритания. Аз пръв ще кажа, че все още има много неща, които Европа трябва да подобри и че задачата за реформирането на Европа не приключва с вчерашното споразумение. Никога няма да кажа, че нашата страна не може да оцелее извън Европа, заяви Дейвид Камерън.

Вярвам, че ще бъдем в по-голяма безопасност в една реформирана Европа, защото можем да работим с нашите европейски партньори в борбата срещу трансграничната престъпност и тероризма. Мисля, че Великобритания ще бъде по-силна в една реформирана Европа, защото ние можем отвътре да играем водеща роля в една от най-големите световни организации, да помагаме за взимането на големите решения за търговията и сигурността, които определят нашето бъдеще”, каза още британският премиер, цитиран от БНР.
 
По думите на Камерън за Великобритания ще бъде по-добре да остане в блока и защото британският бизнес ще има пълен достъп до единния пазар за свободна търговия.

Камерън направи това изявление след среща на кабинета, която продължи около 2 часа. Вчера лидерите на блока единодушно приеха пакет от мерки, насочени към запазване на Великобритания в 28-членния съюз. След края на двудневните преговори, късно снощи Камерън обяви, че е извоювал специален статут на Обединеното кралство и ще се бори за оставането му в Съюза.

 

#Камерън #референдум #Великобритания #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници