Местан днес прави първа стъпка към учредяването на партията ДОСТ

Местан днес прави първа стъпка към учредяването на партията ДОСТ
БГНЕС
A A+ A++ A

Около 200 души, сред които учредителите на ДПС Неджемидн Хак и Мехмед Ходжа, опълчили се на Ахмед Доган, а също и бившият депутат Ахмед Юсеин ще се съберат днес ца учредяването на новата партия на отцепниците от Движението начело с Лютви Местан "Демократи за отговорност, свобода и толерантност" (ДОСТ, или приятел от турски). Сбирката на Инициативния комитет ще бъде в гранд-хотел "София" в столицата.

Сбирката на Инициативния комитет ще бъде в гранд-хотел "София" в столицата.

Това е първата стъпка към учредяването на формацията. Според закона за политическите партии за сформирането на ДОСТ е нужен първо инициативен комитет от 50 души, а след това на учредителното събрание трябва да са най-малко 500 души и 2500 подписа.

Днес трябва да бъде одобрена и програмна декларация за новата формация, която вече се заяви като либерална, отстояваща и следваща европейските ценности.

На сбирката днес не се очакват нито гости, нито дипломати. Те ще бъдат поканени на учредителното събрание, което се очаква в края на март.

Сред инициаторите на ДОСТ ще бъдат селски кметове на ДПС, общински съветници. Засега няма информация цели структури на партията на Ахмед Доган да се прелеят към новата формация на Лютви Местан.

 

#Лютфи Местан #партия #ДОСТ #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници