В 5 щата ще се проведат предварителни избори за партийна номинация за кандидат-президент

В 5 щата ще се проведат предварителни избори за партийна номинация за кандидат-президент
A A+ A++ A

Кандидатите за президент на САЩ представят заключителните си аргументи преди вота за партийна номинация в пет щата. Във вторник в Илинойс, Мисури Охайо, Северна Каролина и Флорида гласоподавателите ще участват в предварителни избори, резултатът от които се очаква определи най-вероятните номинации за Белия дом на демократите и републиканците.

По време на среща на претендентите на демократите с избиратели в неделя една от темите беше свързана със случаите на насилие на митинги, организирани от Доналд Тръмп, след като в Чикаго на негово събитие, което кандидатът пропусна, се стигна до ръкопашен бой. На срещата, на която домакин беше Си Ен Ен, Бърни Сандърс коментира изказването на Тръмп за ареста на мъж, ударил протестиращ на митинг на милиардера в Северна Каролина.

Той каза, че ще плати съдебните разноски на човек, който е извършил ужасен акт на насилие. Това означава, че Доналд Тръмп буквално подстрекава насилие сред симпатизантите си.

Хилъри Клинтън добави:

Това, което Тръмп стори, може се да определи като "политическо подпалвачество". Той запали огъня и след това вдигна ръце и каза, че не трябва да му се търси отговорност, когато трябва да му се търси отговорност.

Тръмп обвинява за насилието протестиращите на събитията му.

Междувременно Джон Кейсик и Марко Рубио, съпартийците на фаворита в допитванията на републиканците, очакват да отбележат победи в собствените си щати, съответно в Охайо и Флорида. За момента в общото съревенование за делегати двамата се борят за третото място - при Доналд Тръмп на първо и Тед Круз на второ.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници