Абдеслам решил да пощади парижаните по време на атентатите на 13 ноември

Абдеслам решил да пощади парижаните по време на атентатите на 13 ноември
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Заподозреният като основен организатор на парижките атентати Салах Абдеслам доброволно решил да не се самоубие по време на терористичните атентати на 13 ноември. Това заяви брат му Мохамед Абдеслам в интервю за белгийска телевизия, пише АФП, цитирана от БГНЕС.

При атаките загинаха 130 души, а друг член на семейството - големият брат Брахим Абдеслам, беше един от самовзривилите се атентатори.

„Ако исках, можеше да има още жертви. За щастие не го направих”, казал Салах Абдеслам на Мохамед, когато го посетил в белгийския затвор, където предполагаемият джихадист е задържан.

Салах беше арестуван в родния си квартал в белгийската столица Брюксел миналия месец. Само четири дни по-късно Брюксел стана обект на нови джихадистки атаки в сърцето на Европа, при които загинаха 32 души. Отговорността, както и за тези в Париж, пое ИДИЛ.

Преследването на 26-годишния Абдеслам продължи четири месеца. За него се смята, че е отговарял за логистиката по време на парижките атаки. Пред разследващите органи той призна, че е трябвало да се взриви пред стадиона „Стад дьо Франс” като брат си Брахим, но се е отказал.


#Салах Абдеслам #Париж #атентат #Брюксел #джихадист

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници