Обама иска намаляване на разходите за анти-тероризъм, полицията в Ню Йорк го хули

Обама иска намаляване на разходите за анти-тероризъм, полицията в Ню Йорк го хули
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Комисарят на полицията в Ню Йорк Уилям Бретън нарече „невероятна глупост“, плановете на президента на САЩ Барак Обама да намали двойно бюджетните разходи за антитерористична дейност, предаде ТАСС.

„Във Вашингтон се случва истинска и невероятна глупост“, заяви Бретън. Неговият заместник Джон Милър съобщи, че именно разширяването на антитерористичната дейност в града е довело до видими резултати. По негови думи специалисти от отдела за антитерористична дейност са били изпратени по всичките краища на света, където в последните години са се случили терористични актове, за да получат полезна информация по предотвратяването на терористичните актове. „Ние бяхме в Париж, Сидни, Тунис. Изследвахме детайлите на терористичните нападения. Ние научихме ценни уроци и се постарахме да ги въплътим на практика тук в Ню Йорк“, добави той. 

Администрацията на Обама планира да намали с почти 50% федералните разходи по регионалните програми за борба с тероризма от 600 милиона долара на 330. Според експертите в такъв случай ще трябва да се съкратят допълнителните мероприятия по предотвратяването на терористичните актове , които включват работата на полицейските кучета, обучението на новите специалисти на елитните подразделения, както и други. 

#САЩ #Барак Обама #разходи #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници