Борисов обяви, че изказването му за гражданските арести е некоректно употребено

Борисов обяви, че изказването му за гражданските арести е некоректно употребено
Снимка: Министерски съвет
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов обяви във "Фейсбук", че част от неговото изказване, по отношение на гражданските арести на мигранти е било некоректно употребено. "Категоричното ми мнение е било и е, че гражданското общество трябва да бъде бдително, да подава сигнали и да не остава безразлично към нарушаването на закона, но в никакъв случай не трябва да има превишаване на права", посочва министър-председателя.

Вчера пред журналисти в Бургас, по време на учение за реакция при проблем с мигранти по море, Борисов обяви, че е говорил с хората, които са задържали незаконно преминали границата чужденци и допълни: "Всяка помощ, която е за полицията, за "Гранична полиция" и за държавата, е добре дошла Благодарих им, изпратих директора на "Гранична полиция" да се срещне с тях, така че да си координират сигналите. Тя държавата е наша обща. Всеки, който помогне, само едно "Благодаря" заслужава".

Заради това изказване, днес от Хелзинският комитет обявиха, че подготвят сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров срещу Бойко Борисов, защото според техните юристи в думите на премиера могат да се открият подбуждане към дискриминация и насилие, основани на раса, народност или етническа принадлежност и към извършване на престъпление.

 

#Бойко Борисов #Хелзинкски комитет #мигранти #гражданско общество #дискриминация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници