Израел призна за десетки атаки срещу "Хизбулла” в Сирия

Израел призна за десетки атаки срещу "Хизбулла” в Сирия
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Израел извърши дузина удара в Сирия. Това заяви премиерът на еврейската държава Бенямин Нетаняху, който за първи път призна, че такива атаки са извършени срещу доставки на оръжия за ливанската групировка „Хизбулла”, цитиран от Ройтерс.

Въпреки че страната е заела неутрална позиция в гражданската война в Сирия, Израел често се заканваше да спира доставки на модерни оръжия за подкрепяната от Иран групировка, но не потвърждаваше информацията за конкретни въздушни операции.

„Ние действаме, когато трябва да се действа, включително тук през границата, с дузина удара, предназначени за предотвратяване „Хизбулла” да се сдобие с оръжия, които променят играта”, каза Нетаняху по време на среща с израелски войници на Голанските възвишения до границата със Сирия.

Премиерът на Израел не конкретизира какви точно удари са нанесени в Сирия. Той също така не разкри кога са проведени и други подробности.

Израел приветства спирането на огъня в Сирия през февруари, но подчерта, че може да проведе нападения, ако има заплаха от ливанската организация.

 

#Хизбулла #Сирия #Израел #Бенямин Нетаняху #Голански възвишения #атаки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници