ВМРО поиска забрана за бурките и в Петрич

ВМРО поиска забрана за бурките и в Петрич
Снимка: ВМРО
A A+ A++ A

Общинският съветник от ВМРО-БНД в Петрич - Кирил Стойков, внесе предложение до председателя на ОбС и комисията по образование за промени към наредбата за обществения ред на територията на община Петрич. Сред основните предложения са забрана за носене на бурки на публични места в общината, забрана за къпането в шадравани и фонтани, както и движението на конски каруци и селскостопански машини в централната градска част.

Общинарят иска още да се забрани извършването на религиозна дейност и агитация на публична общинска собственост, както и в частна собственост, което автоматично възпира религиозните проповеди на пасторите от “Свидетели на Йехова”.

Лидерът на ВМРО в града предлага още и забрана за пускането на силна музика в неподходящо време, като собствениците на обектите, пускащи силна музика ще бъдат глобявани.

За гореизброените нарушения са предвидени и съответните глоби. Целта на тези промени са да парират зачестилите нарушения на обществения ред от страна на жителите на петричката “Шекер” махала.

В Пазарджик и прилежащите 30 села в общината забраната за носене на бурки беше взето на 27 април. Ден по-късно Стара Загора прие същата забрана - забранява се носенето на бурки и аксесоари, прикриващи лицето по начин, пречещ за разпознаване на публични места.

До дни общинските съвети в Бургас, Пловдив, София и Шумен също ще обсъждат подобна забрана, като във всичките тези градове инициатор на промяна на Наредбата за обществения ред са общинските съветници от ВМРО.

Сами по себе си тези решения на редица общински съвети могат да се окажат излишни, тъй като Парламентът готви подобна забрана на национално ниво.
Миналият четвъртък (12 май) единодушно с 13 гласа "за" и в отсъствието на депутатите от ДПС комисията по регионална политика прие на първо четене забраната за носене на бурки.

От ГЕРБ и БСП обявиха, че между първо и второ четене ще променят така текстовете, че забраната на облекло, скриващо или покриващо лицето, да не важи за кукери, футболни фенове и участници в маскаради.

Кирил Стойков е лидер на ВМРО в Петрич от тази година, като преди това беше три години лидер на младежката организация на партията в града.
Завършил висшето си образование в ЮЗУ”Неофит Рилски” със специланост моделиер-технолог и е работил в сферата на проектирането на облекла в южния град.



 

#проповеди #Парламент #общински съвет #забрана #каруци #бурки #ВМРО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници