Продължава издирването на изчезналия самолет на Egypt Air

Продължава издирването на изчезналия самолет на Egypt Air
A A+ A++ A

Международните усилия за откриването на изчезналия в източното Средиземноморие самолет на „Иджипт еър“ продължават втори ден. Кораби и самолети от Франция, Гърция и Египет претърсват района, където се предполага, че се е разбил самолетът „Еърбъс А-320“ по време на полет от Париж за Кайро, на 280 км от бреговете на Египет.

В Кайро снощи пристигнаха трима френски експерти от Службата за разследване и анализи на сигурността във френската гражданска авиация, както и технически експерт от компанията „Еърбъс“.

Франция има право да участва в разследването, защото самолетът е излетял от Париж, бил е построен във Франция и на борда му са се намирали френски граждани, заявиха вчера експертите пред местни медии.

В египетската столица пристигнаха и роднини на 15-те френски пасажери в изчезналия самолет. Египетските власти обещаха да поемат всички разходи по пътуването и пребиваването им в Кайро.

Вчера се появиха информации за намерени отломки от изчезналия самолет „Еърбъс А-320“ в Средиземно море, които обаче по-късно бяха опровергани от компанията „Иджипт еър“.

„Признаваме, че сбъркахме, като съобщихме за намирането на отломки, защото това, което идентифицирахме, не е част от нашия самолет“, заяви вицепрезидентът на компанията Ахмед Адел пред Си Ен Ен.

#самолет #кораб #Франция #полет #Париж #Кайро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници