62% от американците разчитат на социалните мрежи за новини

62% от американците разчитат на социалните мрежи за новини
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Все повече американци разчитат на социалните мрежи, за да научават новините. Проучване на Pew Research Center показва, че общо 62% от американците използват социалните мрежи за тази цел.

През 2012 г. техният брой е бил 49%. Освен това се оказва, че постепенно те се превръщат в техен единствен източник на информация. Общо 66% от потребителите на Facebook разчитат на Facebook, за да получават новини. 59% от потребителите на Twitter използват микроблога и за новини. В класацията попадат още Reddit, Tumblr, Instagram, YouTube, LinkedIn, Snapchat и Vine, като данните са към февруари 2016 г.

Разбира се, тъй като Facebook се използва от много повече хора, той достига до по-голям общ брой. 67% от американците използват социалната мрежа, като 44% от тях я използват и за източник на новини. 48% от жителите на САЩ използват и YouTube, но само 10% гледат новини във видеопортала. Twitter се използва от 16% от американците, като 9% от тях четат и новините.

В повечето случаи потребителите не влизат в социалните мрежи специално, за да търсят новини, а попадат на тях, докато вършат нещо друго. Така казват 62% от потребителите на Facebook. 38% търсят конкретни новини в социалната мрежа. Данните показват още, че жените са по-активни във Facebook, Twitter и Instagram, докато мъжете - в YouTube и LinkedIn.

И докато хората може да разчитат на една или две социални мрежи, за да получават новини, това не означава, че те не се информират по други начини. Близо една трета от потребителите на Facebook разчитат още на специализирани сайтове, телевизия и радио. Същото правят и половината от потребителите на Twitter и LinkedIn.

 

 

#американци #новини #социални мрежи #сайт #информация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници