Над 150 студенти участваха в конкурса „Млад одитор 2016“

Над 150 студенти  участваха в конкурса „Млад одитор 2016“
A A+ A++ A


Над  150  студенти от 18 висши училища от страната и чужбина в тазгодишното юбилейно издание на конкурса “Млад одитор – 2016”.  Церемонията по награждаване на победителите в конкурса се проведе в сряда, 8 юни, в сградата на Висшето училище по застраховане и финанси /ВУЗФ/.

Конкурсът се организира за пета поредна година от ВУЗФ съвместно със специализираните одиторски предприятия „Ейч Ел Би България“ и „Захаринова и Партньори“. Целта на състезанието е популяризиране на одиторската професия сред младите хора в България, както и подчертаването на ролята на одита за икономиката на страната и обществото.

В тазгодишния юбилеен конкурс най-много участници имаше от УНСС, от Висшето училище по застраховане и финанси, Стопанската академия „Д. А. Ценов“ – Свищов и Икономическия университет - Варна. До втория етап (решаване на тест), бяха допуснати 119 участници. До третия етап (решаване на казус), бяха допуснати издържалите теста с над 60% верни отговора.

Участниците и гостите бяха приветствани доц. д-р Григорий Вазов, ректор на Висшето училище по застраховане и финанси, както и от представители на комисията по оценяване, проф. Огнян Симеонов и проф. Михаил Динев.

Петото издание на националния конкурс по одит за студенти  „Млад одитор“ стартира на 14 март т. г. Участниците преминаха през три етапа: онлайн регистрация на интернет страницата на конкурса, решаване на тест и решаване на казус.

Първо място в Националния конкурс по одит за студенти “Млад одитор – 2016“ спечели Ана Мавродиева от УНСС.  Тя получи право на стаж в компаниите съорганизатори на конкурса –„Ейч Ел Би България” ООД и „Захаринова и Партньори” ООД за срок от 1 месец. Победителката получи и парична награда в размер на 2000 лева, учредена от Специализирано одиторско предприятие „Ейч Ел Би България“ ООД, както и плакет, придружен със сертификат за участие. Наградите бяха връчени от Диана Йорданова, заместник -председател на парламентарната Комисия по бюджет и финанси, и от Милена Христова, управител на „Ейч Ел Би България“ .

Второ място беше присъдено на Митко Парушев от Пловдивския университет, който също получава право на стаж в двете одиторски компании за срок от 1 месец, парична награда в размер на 1000 лева, учредена от специализирано одиторско предприятие „Захаринова И Партньори“ ООД, както и плакет и сертификат за участие. Наградите бяха връчени от  Цветан Цветков, председател на Сметната палата и от Димитрина Захаринова, Управител на „Захаринова и Партньори“.

Трето място беше отредено за Савомир  Ботев от УНСС.  Той получава възможност за стаж за срок от 1 месец в компаниите съорганизатори на конкурса –„Ейч Ел Би България” ООД и „Захаринова и Партньори” ООД, парична награда в размер на 500 лева, учредена от Института на дипломираните експерт–счетоводители, плакет и сертификат за участие. Наградата връчи Бойко Костов, председател на ИДЕС.

На церемонията тази година бяха присъдени и 3 поощрителни награди за участниците с най-оригинални идеи при решаване на казуса. Наградите бяха предоставени от Висшето училище по застраховане и финанси под формата на годишни стипендии в размер на 25% и 20% от таксата за целия едногодише срок на обучение в магистърска степен по програмите на университета.

Специалните награди бяха присъдени на Анна-Мария Арнаудова (ВУЗФ), втората поощрителна награда получи Ваня Монова (ВУЗФ) и третата поощрителна награда бе отредена на Мария Атанасова (УНСС).

В края на събитието проф. Сава Гроздев, зам.-ректор на ВУЗФ, връчи официално на ректора на  ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов купата, спечелена от екипа студенти на висшето училище в Националната студентска олимпиада по математика.

#ВУЗФ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници