Границата на България с Турция все още е отворена

Границата на България с Турция все още е отворена
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Всички Контролно-пропускателни пунктове на българо-турската граница работят. Границата ни с Турция засега не е затворена. Може би предстои обаче нейното затваряне.

Такава информация съобщиха журналисти от Одрин. Има струпване на много гастърбайтери на граничните пунктове, които се прибират към Турция. На ГКПП "Капъкуле" се извършват тежки проверки, няма информация за военни на българо-турската граница. Това съобщи кореспондентът на bTV от региона.

Външното министерство има готовност да даде извънреден брифинг. Бойко Борисов е в контакт с всички служби, които могат да съберат информация за случващото се в Труция. Във външното ни министерство заседава извънреден щаб в момента.

По данни на БНТ има танкове и пред българското посолство в Анкара. Засега телевизията няма връзка с посланик Надежда Нейнски.

Много хора в Турция са излезли да теглят пари от банкоматите и да зареждат с бензин.

"Проведох разговори с председателя на ДАНС, държавната служба за разузнаване, с министъра на външните работи и с министъра на вътрешните работи, и с всички ръководители на специализирани служби. Причината е ситуацията в съседна Република Турция. Наредих на всички служби да следят ситуацията и своевременно да докладват. Граничната полиция е засилила патрулите по границата. 

 

 

 

#Турция #преврат #Реджеп Ердоган #Бойко Борисов #военни #граница #Капитан Андреево #посолство #Анкара

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници