Когато сексът не върви (коментар по анкетата на DoctorOnline)

Когато сексът не върви (коментар по анкетата на DoctorOnline)
A A+ A++ A

Пламенна любов и страхотен секс – така описват повечето хора идеала си за успешна връзка. Но когато „сексът не върви“? Какво правят хората?

Желанието за секс и нуждата от интимна близост са генетично заложени, т.е. липсата на секс е като жаждата и глада, а лошият секс е като пиенето на замърсена вода и яденето на развалена храна.

Проведохме анкета на нашия сайт, в която ви попитахме „Има ли виновен, когато сексуалният живот не върви?“. Своето мнение дадоха 31 наши читатели. 65% от тях смятат, че вина за трудностите в секса имат И ДВАМАТА партньори. И смея да кажа, че това наистина е преобладаващото мнение на хората в обществото като цяло. Доколко сме склонни да направим първата крачка за подобряване на ситуацията, е друг въпрос. По-скоро хората предпочитат да приемат, че нещата не вървят, да си разделят вината и да погледнат в друга посока. Дали ще се посвети на работата, на децата или на друг партньор, всеки решава сам, доколкото няма ограничаващи фактори.

Малко са хората, които смятат, че вината носи само ЖЕНАТА (около 6%) или само МЪЖЪТ (около 3%), и то защото не могат да доставят търсеното от партньора им удоволствие. Позволявам си да не се съглася. Когато говорим за връзка, нужни са двама и те са с еднакви права и задължения, колкото и сухо да звучи. И колкото и странно да е, сексът не е проста работа – искат се умения, наблягайте на практиката, по-малко на четенето и умуването по въпроса.

В този дух са отговорили и около 10% от участниците. Те смятат, че за да не върви в леглото, единият го „мързи“. Било то мъжа, който безразлично си лежи и си гледа телевизия, или жената, която е замислена какво да сготви утре, т.е. единият не е „в настроение“. Дали другият ще успее да разпали страстта и желанието, е  въпрос на това колко първия го „мързи“ и доколко партньорът му е „мотивиран“.

Изводът от нашата минианкета: Нека не търсим виновен и нека не ни мързи, а да се отдадем на партньора така, както бихме искали и той да постъпи с нас. Това би трябвало да е успешна рецепта. Очакваме вашите мнения!

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници