Турция изпраща 30 камиона с 20 000 чифта детски обувки и дрехи в Сирия

Турция изпраща 30 камиона с 20 000 чифта детски обувки и дрехи в Сирия
www.dailysabah.com
A A+ A++ A

 

Турски конвой с хуманитарна помощ тръгва днес за Сирия, като целта му е да стигне до Алепо и други населени места в региона. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган след молитва по повод мюсюлманския празник Курбан байрам, пише БГНЕС.

„След залез-слънце ООН и нашият Червен полумесец ще изпратят конвой с играчки, дрехи и продоволствени товари в Алепо. Помощта ще бъде доставена по установения хуманитарен коридор“, заяви още той. Държавният глава допълни, че помощ ще бъде доставена и в градовете Ал Раи и Джараблус, които бяха освободени от „Ислямска държава“ в рамките на операцията на турската армия „Щитът на Ефрат“.

По предварителна информация Турция ще изпрати в Сирия 30 камиона с 20 000 чифта детски обувки и дрехи, както и 25 000 детски играчки.

Решението за доставката на хуманитарна помощ е било взето в резултат на преговорите между руския външен министър Сергей Лавров и американският държавен секретар Джон Кери в Женева, приключили на 10 септември.

По време на своето изказване Ердоган защити и решението на властите да отстранят от работа 28 кмета, за които се предполага, че имат връзки с Кюрдската работническа партия (ПКК) или с проповедника Фетхулах Гюлен.

„За мен тази стъпка дойде късно. Трябваше да бъде взета много по-рано“, каза държавният глава. „Като кмет или член на общинския съвет не можете да сте съпричастни или да подкрепяте терористични организации“, допълни той.

#хуманитарна помощ #Сирия #турският президент Реджеп Ердоган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници