Башар Асад: Сирия ще отнеме всички региони от терористите и ще възстанови сигурността

Башар Асад: Сирия ще отнеме всички региони от терористите и ще възстанови сигурността
tvrain.ru
A A+ A++ A

 

Няколко часа преди влизането в сила на споразумението за примирие в Сирия президентът Башар Асад заяви, че иска да си върне цялата територия на страната, която в момента не е под контрола на режима, съобщава ДАРИК нюз.

"Сирия е решена да отнеме всички региони от терористите и да възстанови сигурността", каза Асад пред проправителствени медии по време на посещение в предградието на столицата Дамаск Дарая, до скоро бастион на бунтовниците.

"Въоръжените сили ще продължат работата си без колебание, независимо от вътрешни и външни фактори", заяви сирийският президент. "Някои се заблуждават, и вече пет години не са се освободили от тези илюзии", подчерта той, визирайки опозицията.

"Някои разчитаха на обещания от чужбина. (Те обаче) няма да се сбъднат", отбеляза Асад, говорейки за подкрепата за опозицията от САЩ, Великобритания, Франция, Саудитска Арабия и Турция.

Сирийският президент обеща още, че режимът "ще възстанови и построи отново всичко, което беше разрушено от екстремистите в материален и човешки аспект", предаде ТАСС.

"Истинската свобода започва с гарантирането на сигурността и спокойствието". "Тя ще продължи с възстановяването на разрушената икономика и ще завърши с вземането на независимо национално решение", каза Асад.

Днес в Дарая сирийският президент и други високопоставени представители на режима участваха в празничната молитва по повод празника Ейд ал Адха (Курбан Байрам).

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници