Милиардерът Сорос дарява 500 млн. долара за бежанците

Милиардерът Сорос дарява 500 млн. долара за бежанците
westvoices.com
A A+ A++ A


Милиардерът Джордж Сорос обеща да инвестира 500 млн. долара през програми и компании, чиято дейност е насочена към облекчаване проблемите на мигранти и бежанци, пише БГНЕС.

Обещанието на Сорос беше направено на фона на продължаващата сесия на ООН в Ню Йорк. По думите на милиардера той иска да бъде впрегната силата на частния сектор за обществено благо.

"Ще се инвестира в стартиращи компании, утвърдени фирми, социални инициативи и в бизнеса, започнат от мигранти и бежанци. Предвижда се тези инвестиции да бъдат успешни. Но нашата основна цел е да се създадат продукти и услуги, от които наистина да се ползват мигрантите и местните общности", се казва в официалното изявление на 86-годишният милиардер във връзка с намерението му. Той изрази и надеждата неговите действия да вдъхновят и други инвеститори в преследването на една и съща мисия.

Обсъждането на настоящата мигрантска и бежанска криза започна в понеделник в ООН. Световната организация и УНИЦЕФ са пресметнали, че през 2015 г. рекордният брой от 65 млн. души по света са били принудени да напуснат домовете си. Повече от половината от тях са поради проблемите само в три държани: Сирия, Афганистан и Сомалия.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници