Филипинският президент не иска ЕС да се меси във вътрешните работи на страната му

Филипинският президент не иска ЕС да се меси във вътрешните работи на страната му
affairstoday.co.uk
A A+ A++ A

 

Филипинският президент Родриго Дутерте посъветва грубо Европейския съюз да не се меси във вътрешните работи на страната му по повод призивите да се откаже от суровите мерки в кампанията за изкореняване на търговията с наркотици, пише БГНЕС.

„Прочетох обвиненията на ЕС. И им отговарям – вървете по дяволите”, каза Дутерте на смесица от тагалски (официалният език на Филипините, бел. ред.) и английски.

„Те дори имат наглостта да ме осъждат, независимо от онова, което някои от страните членки – като Франция и Великобритания, свършиха в Близкия Изток?!”, реагира Дутерте и добави „Повтарям: вървете по дяволите”.

Причина за острата критика от страна на международната общност към ръководителя на администрацията в Манила е подетата от президента кампания срещу дрогата.

В рамките на кампанията през последните месеци бяха убити над 3,5 хиляди души, замесени, според властите, в наркобизнеса.

Дутерте многократно e заявявал, „че въобще не му е жал за убитите престъпници, защото иска сънародниците му да се чувстват свободни и сигурни”.

Дутерте вече реагира на критиките на американския президент Обама, когото нарече „кучи син”, и на тези на „глупака” Бан Ки Мун – генералния секретар на ООН.

#Филипините

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници