Южна Корея изпада от петицата на най-големите автомобилопроизводители в света

Южна Корея изпада от петицата на най-големите автомобилопроизводители в света
Източник: www.europarl.europa.eu
A A+ A++ A

 

За първи път от 12 години Южна Корея може да напусне първата петица на най-големите производители на автомобили в света. Това става ясно от публикуваните в сряда данни на Корейската асоциация на автомобилните производители, предаде БГНЕС.

"От януари до юли, натрупаният обем произведени автомобили в Южна Корея е 2,552 милиона. Показателят на Индия, която по-рано бе на шесто място в списъка, е с 23,4 хиляди автомобила повече", се казва в изявлението. Асоциацията отбелязва, че ако се запази настоящата тенденция, до края на годината Южна Корея ще отстъпи в класацията на най-големите автомобилни производители.

Южна Корея заема пета позиция в световната ранглиста от 2000 г., след САЩ, Япония, Германия и Франция. През 2002 г. тя бе изпреварена от Китай, но три години по-късно успя да изпревари Франция, връщайки се на пета позиция, която поддържаше до днес.

Експертите посочват, че в Индия търсенето на автомобили се увеличава непрекъснато благодарение на стабилния растеж на икономиката, докато в Южна Корея активността на вътрешния пазар и износът намаляват. Именно в тази връзка Асоциацията на автопроизводителите посочва необходимостта от осигуряване на условия за запазване и увеличаване на производството в автомобилната индустрия, която е значителен дял от износа и осигурява стотици хиляди работни места.

 

#Южна Корея

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници