TheGuardian: Кабул тайно преговаря с талибаните

TheGuardian: Кабул тайно преговаря с талибаните
Източник: The Nation
A A+ A++ A

 

Представители на движението „Талибан” и на правителството няа Афганисан тайно са възобновили преговорите помежду си, съобщи в. „Гардиън” като се позова на източници и от двете страни, предаде БГНЕС.

„Гардиън” пише, че на преговорите, които се водят в Катар, е присъствал и братът на основателя на движението „Талибан” в Афганистан молла Абдул Мана.

Двете страни са се срещали през септември и началото на октомври. Властите в Кабул са представлявани от ръководителя на афганистанското разузнаване. Британският вестник посочва, че това са първите преговори откакто през май американски безпилотен самолет ликвидира главатаря на движението молла Ахтар Мохамад Мансур.

Представител на талибаните е казал, че септемврийските преговори са преминали позитивно и без затруднения. Съобщава се също, че на срещите е присъствал и американски дипломат.

По информация на „Гардиън” на преговорите няма представители на Пакистан. Последната среща на афганистанските власти с ръководството на талибаните беше през юли 2015 година. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници