Редовната употреба на генномодифицирано масло гори мазнините от корема

Редовната употреба на генномодифицирано масло гори мазнините от корема
Novini.bg
A A+ A++ A

Медици от САЩ и Канада стигнаха до извода, че редовната употреба от човека на канадското масло канола съдейства за намаляването на излишните мазнини в коремната област. Това съобщиха учените по време на ежегодната научна конференция на Дружеството по затлъстяване в сряда, 2 ноември, пише изданието EurekAlert!, съобщава БГНЕС.

Наблюденията показват, че за четири седмици употреба канолата намалява висцералната мазнина (вид мастна тъкан, която обгражда вътрешните органи) у всеки един от участниците в изследването средно с 0,11 кг.

Най-голяма вреда за организма има не подкожната, а именно висцералната мазнина. Специалистите отбелязват, че това растително масло сваля ефективно именно затлъстяванията във вътрешните коремни области. На участниците били предложени заедно с плодовите коктейли и пет различни смеси от растителни масла.

Всяка от тях съдържала по сто грама портокалово сорбе, обезмаслено мляко, замразени ягоди, както и 30 грама масло. Броят на коктейлите е бил преценен според ежедневните енергийни потребности, 18% от които осигурявало маслото.

Всички участници в експеримента са имали увеличена талия или са страдали от метаболитен синдром – груба заболявания, включваща например затлъстяване, захарен диабет от втори тип, високо кръвно налягане.

Учените предлагат да се включва канолата в ежедневното хранене и по-специално в нектари, в печивата, в салатите. Канолата се прави от рапично масло с добавка на масло от ряпа и зеле, съобщава лента.ру. Според открити източници канолата е генномодифицирано рапично масло, получено от канадски учени преди повече от половин век. Заради по-ниската киселинност от нормалното рапично масло, канолата печели изключителна популярност в Канада.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници