Путин обяви "хуманитарна пауза" в Алепо на 4 ноември

Путин обяви "хуманитарна пауза" в Алепо на 4 ноември
Източник: Сега
A A+ A++ A

Президентът на Русия Владимир Путин възложи на руските военни да обявят хуманитарна пауза в сирийския град Алепо на 4 ноември от 09.00 до 19.00 ч., предаде БНТ.

Решението е съгласувано със сирийското ръководство. Това съобщи днес пред журналисти началникът на генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов.

По нареждане на Путин - върховния главнокомандващ въоръжените сили, министърът на отбраната армейски генерал Сергей Шойгу взе решението за обявяване на нова хуманитарна пауза в Алепо "с цел избягване на безсмислени жертви", посочи Герасимов.

Всички хуманитарни коридори, подготвени по-рано в Алепо от руския Център за помирение, ще продължат да действат, за да се изтеглят по тях мирни жители и бунтовници, добави той.

Руската и сирийската авиация вече от над две седмици не нанасят удари в района на Алепо. Отворени са общо 8 хуманитарни коридора: шест за излизане на мирни жители от града и два, през които могат да го напуснат въоръжени бунтовници.

Руските военни обаче заявяват, че терористите продължават да обстрелват тези коридори, за да не може мирното население да ги използва.

#Владимир Путин #Алепо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници