Германия предупреждава: ИД обучава терористи, които да се преструват на бежанци

Германия предупреждава: ИД обучава терористи, които да се преструват на бежанци
Дарик нюз
A A+ A++ A

Германската Федерална разузнавателна служба (БНД) предупреждава, че бойци на терористичната групировка „Ислямска държава“ продължават да се обучават как да се преструват на бежанци, за да достигнат Европа в общия поток от мигранти, пише БГНЕС.

В статия във вестник "Билд ам Зонтаг" по повод годишнината от атентатите в Париж БНД съобщава, че бойците на Ислямска държава се учат да се прикриват сред множеството бежанци и след това да не привличат подозрения.

Екстремистите отработват и възможно поведение при попадане в полицията, както и действията си при подаване на заявление за предоставяне на убежище.

Федералната разузнавателна служба е установила, че деветте терористи, извършили атентатите в Париж на 13 ноември 2015 г. са пристигнали в Европа именно като бежанци.

Последните данни на германските специални служби, получени от електронни устройства, собственост на атентаторите Наджим Лашрауи и Брахим Бакрауи, извършили нападение в Брюксел на 22 март тази година, показват, че преди година е трябвало да бъде извършено нападение не само във Франция, а и в Холандия.

Целта е щяла да бъде амстердамското летище "Схипхол".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници