Клинтън обвини директора на ФБР за провала на президентските избори

Клинтън обвини директора на ФБР за провала на президентските избори
http://abcnews.go.com/
A A+ A++ A

В конферентен разговор с най-големите си донори, Хилари Клинтън обвини директора на ФБР Джеймс Коми за загубата си в президентските избори. Това предаде "Ройтерс", позовавайки се на сведенията на двама участници в разговора.

Клинтън беше обявена за фаворит в почти всички национални допитвания и политически прогнози, но изненадващо изгуби вота. Оттогава тя не се е явявала в публичното пространство, информира БГНЕС.

Според нея Коми е виновен за загубата ѝ, заради решението си да изпрати писмо до Конгреса броени дни преди изборите. С него той уведоми, че подновява разследването за действията ѝ, обвързани с издаването на поверителна информация, докато е била държавен секретар в периода 2009 - 2012 година. Седмица по-късно Коми съобщи, че не са открити достатъчно доказателства, за да й бъде повдигано обвинение, но вредата вече беше нанесена.

По време на телефонния разговор Клинтън отправи обвинение към ФБР, че с изявленията си те са внушили на гласоподавателите, че тя манипулира системата в своя полза. Затова американските граждани са се мобилизирали и са дали гласа си на републиканския кандидат. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници