"Оранжев код" за снеговалежи в Румъния

"Оранжев код" за снеговалежи в Румъния
Източник: Политика
A A+ A++ A

Националната метеорологична служба на Румъния издаде предупреждение "оранжев код" за виелици и обилни снеговалежи в редица окръзи в централната и североизточната част на страната, съобщава информационният сайт Зиаре, цитиран от БНТ.

Същевременно метеоролозите издадоха предупреждение "жълт код" за силен вятър за по-голямата част от страната. Скоростта на вятъра се очаква да достигне 60-70 километра в част в областите Олтения, Мунтения, Доброджа, Молдова и Трансилвания, като на отделни места може да достигне 80-90 километра в час.

В Южните Карпати, особено на височини над 1400 метра, вятърът се очаква да достигне скорост 90-100 километра в час, предизвиквайки снежни виелици, като видимостта ще спадне под 50 метра.

"Жълт код" за силен вятър е обявен и в Букурещ, където през изминалата нощ бурята събори множество дървета, които блокираха няколко улици в столицата. За съборени дървета и покриви и повредени автомобили се съобщава и в южния град Крайова. Редица населени места в западния окръг Алба са останали без електричество заради повреди на електропреносната мрежа в резултат на снежната буря.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници